Urep iku

Penak gak e urep iku sawang sinawang, nyawang tangane enak temen nyambut gawe nyampar nyandung iso sukses, awak dewe seng est berusha ngalor ngidul ngetan ngulon jek pancet ae, kadang timbul pentanyaan “opo o ? ” padahal yo uwes berusaha dan berdoa, yo berusaha iklas nerimo. Tapi kadang batin iki ngroso gak trimo, jare gusti Alloh iku moho adil ndie nyatane? Aku kurang yo’ po ce, kon dadi sabar seng model opo aku uwest dadi sabar, uwest berusaha iklas tapi kok yo pancet ae. Opo terlalu akeh dosoku nganti seseret iki rejekiku, wong seng sugeh tekan nyolong ae iso mulyo uripi, opo o aku gak mulyo, kudu tak lekasi tekan ngendi cekno uripku mulyo iso dadi koyo liane. Wong sabar iku seng iso nerimo opo anane, wong seng bahagia iku seng iso bersyukur piro-piro nikmate trus keadilane gusti iku ndek ndie ? Keadilane gusti iku neng ngene sabar mbek neng ngene iklas. Est ora urah terlalu kakean mikir ini inu, ra ono guna ne mung nambahi sumpek e ati. Yo iki lakone, lakonono kanti sabar,iklas lan nerimo. Urip iku mung sedelo ra sah isin mben lek mati yo podo ae diuruk lemah gak kirane diuruk duwek. Dilakoni ae dengan sebaik-baiknya mugo-mugo gusti Alloh maringi dalan seng penuh keberkahan. Amin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s